Sarah McQuaid - 'Lovely gig' in Nicolaaskerk Oldenzijl

Lovely gig last night in beautiful 12th century church. Zo omschreef Sarah McQuaid zelf op Facebook haar eigen optreden in de Nicolaaskerk in Oldenzijl. Het was het eerste van een reeks concerten in Nederland, Duitsland, de VS en Engeland.

In Oldenzijl druppelden de bezoekers zaterdagavond al vroeg binnen om te komen luisteren naar dit bijzondere optreden. Sarah McQuaid, die ook een aardig mondje Nederlands bleek te spreken, zong traditionele songs en daarnaast een aantal zelf geschreven nummers. Een paar keer werd ze begeleid door Bert Ridderbos op cittern.

McQuaid bleek haar prachtige, lage, zuivere stem uitstekend te beheersen. Ze kon voluit gaan, maar ook heel 'klein' zingen, met een minimum aan volume en een maximum aan zeggingskracht. Haar gitaarbegeleiding was daarmee in perfecte balans. Bijzonder is dat ze de snaren van haar gitaar op een afwijkende manier stemt, waardoor ze met een vollere klank kan spelen. Over deze speciale manier van stemmen schreef ze The Irish DADGAD Guitar book. Haar mooie stem, de welluidende gitaarbegeleiding, de keuze van de songs en haar sympathieke persoonlijkheid maakten dit tot één van de mooiere concerten in de Nicolaaskerk.

 

terug naar overzicht