Muzikale Fietsroutes op het Hoogeland

Muziek in zeven kerken op het Groninger Hoogeland. Daarmee begon het in 2009 op initiatief van Ton van den Hout (Stichting Nicolaaskerk Oldenzijl) en Suzanne Herweijer Stichting Rottumer Kerk). Zij organiseerden op 30 augustus van dat jaar een fietsroute langs zeven kerken. Iedere uur was er in elke kerk een klein concertje te horen. Het was een daverend succes. Honderden deelnemers fietsen mee. In de jaren daarna werd het aantal kerken uitgebreid naar tien en de deelnemers bleven komen. Vanaf 2011 ging de fietsroute naar een ritme van eens per twee jaar, om en om met het inmiddels naar voorbeeld van de fietsroute ontstane Quiltfestival Noord Groningen en werd er een Muzikale Fietsroute georganiseerd in 2013, 2015, 2017 en 2019. En toen gooide corona roet in het eten. Het Quiltfestival werd afgelast, de fietsroute schoof door. Bij de organisatie, inmiddels aangevuld met Rob en Marjan Ruitenberg en Henk-Doeke Odinga waren de agenda's volgelopen met andere zaken, er waren in de omgeving nieuwe initiatieven ontstaan, de jaren gingen tellen en versterking bleef uit... Daarom werd begin 2022 besloten er een punt achter te zetten. Geen Muzikale Fietsroute meer. Maar wl veel om met een heel goed gevoel op terug te kijken!

Om dat terugkijken ook concreet te kunnen doen, is al het materiaal (foto's, video's, geluidsopnames, programmafolders, interviews en artikelen) dat in de in de loop van de jaren is vergaard, bij elkaar gezet. Via de knoppen bovenaan de openingspagina kunt u per jaar terugkijken.

Blader door het verleden, luister nog eens naar de grote variatie aan muziek en denk weer terug aan de musici, de fraaie historische kerken, het prachtige landschap en het plezier van het samen deelnemen aan de Muzikale Fietsroutes op het Hoogeland!